Ik ben Lieke, geboren en getogen Apeldoornse. Als meisje van vier jaar liep ik al toneelspelend door de supermarkt in de hoop ontdekt te worden door een regisseur die van mij een ‘Shirley Temple’ zou maken. Helaas… die droom is niet uitgekomen, mijn onschuldige en lieflijke blikken ten spijt. Toch liet die droom me niet los. Na het VWO was ik graag naar de toneelschool gegaan, maar ik koos voor een meer ‘zekere’ toekomst: handvaardigheidsdocente.

Al die jaren bleef het podium echter lonken. Ik werkte tijdens mijn studie bij een straattheater en naast mijn baan als lerares speelde ik bij een evenementenbureau. Ik genoot van de sfeer, de spanning en het spelen.

Uiteindelijk was dit niet te combineren met het gezinsleven. Nu speel ik dus bij DAK. Iedere dinsdagavond ben ik even los van m’n normale leven, kruip ik in andere huiden en leef me uit in emoties van een ander zonder belast te worden met de gevolgen van mijn uitspattingen! Daarnaast is het geweldig om met een leuk stel mensen en een creatieve regisseur ieder jaar een stuk in elkaar te zetten en vol enthousiasme er met zijn allen hard voor te werken om weer een goede voorstelling neer te zetten.