Wie zijn wij?

Theatergroep DAK is een eigenzinnige theatergroep uit Apeldoorn met meestal zo rond de 10 spelers met meer of minder ervaring en met uiteenlopende achtergronden. Wij zijn een kleine club omdat ons uitgangspunt is dat alle leden meespelen in de voorstelling. Door de jaren heen hebben we met verschillende regisseurs gewerkt en allerlei verschillende soorten voorstellingen gemaakt op diverse locaties. Per seizoen wordt bekeken met welke regisseur en wat voor een soort theatervoorstelling we gaan maken. De laatste jaren hebben zijn onze producties tot stand gekomen op basis van improvisatie. Een bijzonder leuk en zeer creatief proces wat ons erg goed bevalt.  Aan het eind wordt deze voorstelling een aantal keren gespeeld. De activiteiten rondom voorbereiding en organisatie van de productie worden door alle leden van DAK gedaan denk hierbij aan het kiezen/zoeken locatie, het decor, de rekwisieten en de Public Relations. Lid zijn van DAK is meewerken aan een productie van het begin tot het eind.

Geschiedenis

Geschiedenis:  In 1941 werd een toneelvereniging in Apeldoorn opgericht als onderdeel van de Nederlandse Reis Vereniging (NRV). Het was haar doel om toneelvoorstellingen te verzorgen voor de leden van de NRV. In de jaren vijftig werd de toneelvereniging zelfstandig. Al snel werden ze populair en in 1961 nam zij de naam aan van de enthousiaste stimulator van het amateurtoneel in Apeldoorn: Jan Holtland. In 1982 werd de naam veranderd in De Apeldoornse Komedie (DAK).

Nu, in het begin van de 21ste eeuw, speelt het theatergezelschap geen komedie meer en is de naam veranderd in Theatergroep DAK.